Sinds 1898 is het bedrijf HILAIRE VAN DER HAEGHE actief als exclusieve importeur van technisch materieel in verschillende sectoren. Steeds is er gekozen voor producten met vooraanstaande technologie en hoge kwaliteit.  Binnen de groensector hebben we meer dan 80 jaar ervaring en zijn we op de Belgische markt actief onder de naam HH Garden. In Nederland zijn we actief onder de naam Van Der Haeghe BV en in het Verenigd Koninkrijk onder de naam Walker UK.

Een kort overzicht van onze geschiedenis

2023

Hilaire Van Der Haeghe Group viert haar 125-jarige bestaan.  Ter gelegenheid van dit heugelijke feit wordt een speciaal jubileum logo ontworpen en verjaardagsvideo gemaakt:   "The story of Hilaire Van Der Haeghe"    

2022

Van der Haeghe bv wordt distributeur van het merk Redexim in Nederland. Redexim is wereldmarktleider als het gaat om machines o.a. voor sportveld en golfbaan onderhoud.

2020

Het Belgische merk Addax Motors, wordt toegevoegd aan het productgamma. Dit zijn elektrische bedrijfsvoertuigen en worden in België ontwikkeld, geproduceerd en geassembleerd.

2018

Vanaf april 2018 is Van der Haeghe bv importeur geworden van het Franse merk Avril. Deze fabrikant produceert machines voor snelle, niet chemische onkruidbestrijding voor half verharding.

2017

Per 1 april 2017 heeft Van der Haeghe bv de distributie op zich genomen van het Duitse merk Köppl voor de Nederlandse markt. Köppl is een vooraanstaande fabrikant van 2-wielige tractoren met een breed assortiment aan werktuigen.

2014

Per 1 november 2014 komen er 2 nieuwe importschappen bij: Simplicity en Solo. Simplicity is een Amerikaans merk en fabrikant van premium zitmaaiers, zero turns en loopmaaiers. Solo is een Duitse fabrikant van o.a. sproeiers, sproei-apparaten, blazers en granulaatstrooiers op het gebied van bescherming, onderhoud, reiniging en desinfectie.

2012

Officiële opening van de vestiging in Geldermalsen op 14 en 15 maart 2012

2011

HH Garden groeit naar een Benelux-organisatie. We groeien van exclusieve distributeur voor België naar een rol van exclusieve distributeur voor de Benelux voor de merken: Iseki, Ferris, Snapper, Hörger en Eco. Op 1 november 2011 is de oprichting van Van der Haeghe bv een feit. Dit is een eerste belangrijke stap in onze ambitieuze expansieplannen.

2002

Oprichting van het filiaal HHSud in Wallonië (Fernelmont). Inzet is de uitbouw van een "competence center" in de Waalse regio en ondersteuning van de verkoopactiviteit.

1998

Viering van het 100-jarig bestaan.  De omzet bedraagt 50 miljoen euro.

1980

De onderhandelingen met Iseki zijn succesvol afgesloten, HH Garden wordt in België de exclusieve distributeur van compact tractoren, maaiers e.a. In datzelfde jaar wordt HH ook importeur van Claas, nummer 1 in Europa in oogstmachines. Met topmerken zoals Fendt, Claas en Amazone kan nu snel aan de verdere uitbouw van de afdeling Landbouw worden gewerkt.

1967

HH Hilaire Van der Haeghe NV wordt  de distributie toevertrouwd voor België van FENDT tractoren uit Duitsland.

1958

Verhuizing naar de Boomsesteenweg 174 te Antwerpen.

1935

Na het overlijden van vader Hilaire in 1929 sturen Paul, Marcel en André Van der Haeghe het bedrijf in een nieuwe richting door op de Belgische markt als distributeur te fungeren voor de kunstmestststrooiers en zaaimachines van Amazone, Duitsland

In hetzelfde jaar wordt het importeurschap verworven van Qualcast, Engeland voor de distributie van grasmaaiers in België.

1898

In 1898 start Hilaire Vanderhaeghe zijn eigen zaak. Het bedrijf is actief als distributeur van wasmachines en wringers.