Ferris Rover stand-on strooier

Ferris® introduceert met de Rover een unieke strooier voor granulaat, die de gebruiker naast comfort vooral veel tijdbesparing zal brengen: de grote Spyker 220-Series granulaathouder kent een inhoud van 90 liter granulaat, goed voor een capaciteit van dik 5000 m². De bestuurder staat op een scharnierend platform en dankzij het scharnierende frame, is de Rover zeer compact en mobiel. Dankzij het uitgekiende zwaartepunt (granulaathouder bevindt zich direct boven de aandrijfas) is ook op glooiend terrein de tractie optimaal. Het frame van de Rover is 100% vervaardigd uit RVS en tezamen met het volledig gesealde Peerless drijfwerk zeer goed beschermd tegen corrosie en inwerking van agressieve chemicaliën. Dankzij de maximale breedte van slechts 90cm zijn de meeste toegangspoorten in omheiningen geen probleem. De Rover wordt aangedreven door een professionele 169cc Vanguard® 160 motor met een vermogen van 3,6kW.

Minder fysieke belasting, grote besparingen en constant strooibeeld. De nieuwe Ferris® Rover is een uitkomst overal waar een duwstrooier te veel fysieke belasting met zich meebrengt en waar een aftakas-aangedreven strooimachine aan een trekker te veel bodembelasting zou betekenen. Door de lage bodemdruk wordt insporing en verdichting van de bodem voorkomen. De Rover weegt met een volle granulaathouder slechts 249kg en staat op brede 13×6.50-6 luchtbanden.

Waar de Rover ingezet wordt, bespaart men vooral tijd; met een maximale spreiding van 4,0 meter en een gemiddelde capaciteit (gebaseerd op 80% efficiency) tot 1,2 hectare per uur is de investering snel terugverdiend. Veelal kan men uren en de inzet van meerdere mensen die hetzelfde perceel met een duwstrooier zouden moeten doen uitsparen . Daar bij deze werkwijze het zeer belangrijk is dezelfde loopsnelheid aan te houden om een constante spreiding te garanderen, is de inzet van de Rover op hetzelfde perceel niet enkel bijzonder tijdbesparend, maar wordt ook een constante spreiding gegarandeerd.

Ergonomisch is de Rover voorbeeldig; de bestuurder staat op een platform in de optimale werkhouding en stuurt vanuit de schouders en door gewichtsverplaatsing de Rover door zoals gebruikelijk op een (motor)fiets. Alle bedieningselementen bevinden zich centraal en binnen handbereik op de stuurconsole, zodat altijd de maximale controle over de machine gegarandeerd blijft. De Peerless 855-Series aandrijving is volledig beschermt en kent 2 vooruit-en 1 achteruitversnelling, die zonder te ontkoppelen vanaf het platform met de voet instelbaar zijn, net zoals het pedaal van de parkeerrem. De maximale rijsnelheid bedraagt 7,5 km/h.

Een border-ristrictor is instelbaar vanaf de voorzijde. Optioneel is een zoutstrooi-deflector leverbaar, die de inzet tijdens gladheid op parkeerterreinen, perrons, voetgangerszones e.d. met zoutgranulaatkorrels tijdens winterdiensten mogelijk maakt

De Rover is leverbaar vanaf mei 2023 via importeur Van der Haeghe BV Geldermalsen.

 

0 antwoorden