Groene Sector 15-16-17 januari 2019

Nieuwe Ferris en Simplicity modellen op de Groene Sector in Hardenberg

Importeur Van der Haeghe bv uit Geldermalsen een aantal primeurs tonen op de Groene Sector beurs in Hardenberg. De Ferris zero turnmaaier ISX 800 en de Simplicity zitmaaier SRD 360 zullen op deze beurs voor het eerst aan het publiek getoond. Daarnaast zullen de merken Iseki,  Köppl en Snapper vertegenwoordigd zijn.

Ferris zero turnmaaier ISX 800 

Deze professionele en wendbare maaier wordt geleverd met een maaidek van 132 cm. Ferris maaiers staan bekend om de vering op alle vier de wielen. Voor de ISX 800 is een nieuw systeem voor de voorwielen ontwikkeld (onafhankelijke vering i.p.v. een pendelas met vering), wat zorgt voor het beter volgen van oneffenheden van de ondergrond en meer comfort voor de gebruiker.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Ferris IS 700, zijn er grotere wielen gemonteerd, waardoor er een betere tractie en een lagere bodemdruk mogelijk maakt. Door gebruik te maken van een dubbele snaaraandrijving van de messen, is er minder kans op slippen en wordt de levensduur van de snaren verlengd.

Simplicity zitmaaier achtervanger SRD 360

Het merk Simplicity introduceert voor 2019 een nieuwe lijn zitmaaiers, waaronder de achtervanger: SRD 360.  Dit type maakt onderdeel uit van 3 nieuwe modellen achtervangers. De SRD 360 heeft een innovatief en gepatenteerd veersysteem voor en achter, wat de schokken en trillingen met 25% vermindert en de rug van de bestuurder ontziet. De schokdempers met vering achter, zijn bevestigd aan draagarmen, zodat de vering geen negatief effect heeft op de maaikwaliteit.  Deze SRD 360 achtervanger is verder uitgerust met een Briggs & Stratton 27 pk Professional Series™ 8270 V-Twin 2-cilinder motor.  De maaibreedte is 107cm, de inhoud van de grasvangbak bedraagt 350 liter en is eenvoudig te legen.

De Groene Sector vindt plaats op 15, 16 en 17 januari 2019 in de Evenementenhal Hardenberg en is van 13:00 tot 21:00 uur geopend. Van der Haeghe bv is te vinden op stand 550.